Соціальний захист

30 Липня, 2021 р., 16:26
Територіальна громада має стати центром, що виявляє сім’ї, особи, які потребують соціальних послуг, оцінює їхні потреби, надає їм необхідну допомогу, для чого розвиває власну інфраструктуру.
27 Липня, 2021 р., 09:15
Історія із життя. Антон, щасливий чоловік і батько двох донечок, дізнався, що його дружина знову вагітна. Протягом багатьох років він працював будівельником і чув, що його колеги часто їздили працювати за кордон і привозили хороші гроші звідти. Антон вирішив, що зараз саме час ризикнути, бо скоро витрати зростуть, а в рідному місті знайти постійну роботу він ніяк не міг. Чоловік звернувся до агенції-посередника, де йому підібрали, на перший погляд, хороший варіант в одній із європейських країн з заробітною платою на рівні 2000 євро на місяць, крім того роботодавець гарантував комфортні умови проживання, харчування та проїзні квитки. Антон вирішив їхати. Він дещо здивувався, що йому не запропонували оформити робочу візу, але вагомим аргументом було те, що процес оформлення займе кілька місяців, а чоловік хотів повернутись до пологів дружини. Переїзд для Антона та ще кількох українців організував роботодавець. Але потім він повідомив, що витрачені на них гроші потрібно буде відробити. У чоловіків забрали усі особисті речі (паспорти, телефони, кишенькові гроші) та змусили підписати якийсь договір на мові країни, де вони працювали. Що саме було зазначено в договорі, чоловіки не знали. Їх поселили в напіврозваленому приміщенні. Харчування було дуже скудним, часто несвіжим, навіть доступ до води був обмежений. Працювали чоловіки виснажливо по 12-14 годин протягом доби, проект був масштабний, а робітників було не так багато. Трафікери знаходили вразливі місця у кожного чоловіка. Антон думав лише про сім’ю, яка залишилась вдома і яку він не може захистити, доки перебуває так далеко. Трафікери погрожували завдати шкоди рідним, якщо хтось надумає тікати. Крім того, чоловіків контролювала охорона. Звичайно, на будівництві не обходилось без травм. Одного разу Антон наступив на брудний цвях, обробити рану не було чим і згодом він вже не міг наступити на ногу. Хто б міг подумати, що так розпочнеться його історія порятунку.
21 Липня, 2021 р., 14:24
Основна мета проекту — сприяння реінтеграції ветеранів через допомогу в перекваліфікації, підвищенні кваліфікації та працевлаштуванні. Запрошуємо вас інформаційно підтримати проект, спрямований на соціально- економічну підтримку реінтеграції ветеранів та членів їхніх сімей, що фінансується Європейським Союзом, впроваджується Міжнародною організацією з міграції та реалізується Центром зайнятості Вільних людей, філіями Рівненського обласного центру зайнятості: розмістити реєстраційну форму на медіаресурсаху Рівненськійобласті та додати до е-шаіі-розсилки вашої бази контактів! Реєстрація ветеранів і ветеранок у проект здійснюється за наступною аплікаційною формою: http://bit.lу/ПрофесійніКурси Учасники бойових дій можуть отримати грант до 400 євро на курси з перекваліфікації, підвищення кваліфікації або навчання, якщо відповідать таким критеріям:
21 Липня, 2021 р., 14:20
29 липня 2020 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову
08 Липня, 2021 р., 14:28
Міністерством соціальної політики України перераховано кошти за бюджетною програмою “Виплата деяких допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплата комунальних послуг окремим категоріям населення” регіональним департаментам соціального захисту населення відповідно до поданих ними заявок.
08 Липня, 2021 р., 10:16
Міністр Марина Лазебна, коментуючи плани діяльності міністерства, зазначила про необхідність розширення та удосконалення програм державної підтримки сімей з дітьми.
06 Липня, 2021 р., 10:01
    Повідомляємо, що примусове переведення пенсіонерів на отримання пенсій на банківські картки, яке планувалося з 1 вересня 2021року скасовано. Пенсіонери можуть самостійно обирати, де їм обслуговуватись - в банку чи в Укрпошті.
05 Липня, 2021 р., 16:34
Органи соціального зах исту населення наприкінці червня отримали інформацію від Міністерства фінансів за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій на відповідність новим умовам її одержання.
05 Липня, 2021 р., 11:01
Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти які перебувають в складних життєвих обставинах, діти з особливими освітніми потребами та діти з інвалідністю зможуть отримувати якісні соціальні послуги та інклюзивну освіту за місцем їх проживання - у територіальній громаді. Таке завдання визначають зміни до Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки (далі – Стратегія), ухвалених Урядом за ініціативи Міністерства соціальної політики України. Ці зміни були підготовлені в рамках проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення”, який реалізується Мінсоцполітики за підтримки Світового банку.
30 Червня, 2021 р., 11:35
«Найважливіший акцент Стратегії зі створення безбар’єрного простору - це зміна філософії соціального захисту «від надання пільг до створення можливостей», – зазначила Міністр соціальної політики Марина Лазебна на засіданні Ради безбар`єрності щодо обговорення проекту Плану заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь